Skip to main content

Een greep uit onze recente zakelijke zonnepanelen projecten

Terraced Tower Rotterdam

Aan de Maas in Rotterdam ontstaat langzaam The Terraced Tower die in het eerste kwartaal van 2021 wordt opgeleverd. Een complex gebouw van 113 meter hoog, waarin 334 appartementen komen. De bovenkant van de toren gaat energy@theoffice verrijken met zonnepanelen die op een unieke en bijzondere manier gemonteerd worden.

High Park Arnhem

De trots van Arnhem, Het imposante voormalige girokantoor is een creatie van het internationaal bekende architectenbureau Broekbakema. Hun werk behoort nog steeds tot de top van de Nederlandse architectuur. Nu krijgt het gebouw een succesvol tweede leven als een appartementencomplex waar de stad wederom trots op mag zijn. De energievoorziening van High Park wordt duurzaam en toekomstbestendig.Energy@the office verzorgt de zonnepanelen installatie. Hiermee wordt voorzien in een groot deel van de elektriciteit.

Hourglass Zonnepanelen

Op de Amsterdamse Zuidas hebben we op het dak van Hourglass een zonnepaneleninstallatie met 400 panelen gerealiseerd. Het dak wordt maximaal benut door PV-cellen voor de opwekking van duurzame elektriciteit. LED verlichting, aanwezigheidsdetectie en daglichtregeling zorgen daarbij ook voor verdere reductie van het energieverbruik. Van het verwachtte energieverbruik in het gebouw van 20 kWh/m², wordt 2 kWh/m² door de zonnepanelen geleverd.

MSD Project

MSD heeft zichzelf concrete doelstellingen opgelegd om te verduurzamen. Zo streeft MSD ernaar om 40% minder CO2 uit te stoten in 2025 ten opzichte van 2015. Energy@the office helpt hierbij door zonnepanelen te plaatsen op de het dak en aan de gevel van de nieuwe productiehal in Oss.

Muziekgebouw Zonnepanelen

Muziekgebouw aan ’t IJ en het BIMHUIS hebben 964 zonnepanelen op het dak laten installeren waarmee jaarlijks 270.000 kWh stroom opgewekt wordt. Dit staat ongeveer gelijk aan het energieverbruik van 77 huishoudens. De verankering van de zonnepanelen had nog wel wat voeten in de aarde. Ze liggen op het dak zonder ballast. Des te meer zonnepanelen kon het dak dragen. Maar omdat de wind hier vrij spel heeft, moesten ze wel bestand zijn tegen stormachtig weer. En dat zijn ze. Het Muziekgebouw bespaart inmiddels 15 procent op de totale energienota.

Royal Van Lent Zonnepanelen

Wordt voorzien van maar liefst drieduizend zonnepanelen. Een compleet ballastvrije installatie die al snel een 950.000 kWu op jaarbasis oplevert, dit staat gelijk aan het energiverbruik van 966 gezinnen. Vanwege de hoogte (32 meter) en windomstandigheden een complexe uitvoering.

Zalmhaven Project

Energy@the office voorziet De Zalmhaven van zonnepanelen. Met een hoogte van 215 meter omvat De Zalmhaven de hoogste wolkenkrabber van de Benelux, uitkijkend over de Maas en het Museumpark, oog in oog met de Erasmusbrug. De twee aangrenzende woontorens verbinden deze, als een visuele trap, met het lager gelegen Scheepvaartkwartier en volmaken het sierlijke ontwerp.

Revalidatiecentrum Opella

Het nieuwe revalidatiecentrum in Opella kenmerkt zich door zijn compacte hoofdvorm. Door deze vorm past het gebouw mooi in het rijke park. Op dit project is een slimme bouwtechniek toegepast: duurzaam, flexibel en snel. Energy@the office heeft het pand voorzien van zonnepanelen.

Hof van Parkrijk Waddinxveen

In Hof van Parkrijk gaan markante architectuur en energieneutraal wonen hand in hand. Mooie woningen, optimaal duurzaam, voorzien van een bodemwarmtepomp én zonnepanelen geïntegreerd in het dak. In het Hof van Parkrijk komen stijl en energiebesparing van nieuwbouw samen.

Laakse Tuinen Amersfoort

In Laakse Tuinen wordt zonder gasaansluiting gebouwd. Dit draagt bij aan de doelstelling van Amersfoort om in 2030 een CO2-neutrale stad te zijn. Door zoveel mogelijk energie op te wekken met zonnepanelen wordt CO²-uitstoot gereduceerd. Daarmee is Laakse Tuinen op een duurzame toekomst voorbereid.

Snelliusschool Dudok

Een van Dudoks meest markante schoolgebouwen in Hilversum is de Snelliusschool. Het gebouw wordt door velen gezien als een van de hoogtepunten uit zijn hele oeuvre. Energy@the office heeft samen met de gemeente gekeken hoe dit gebouw verduurzaamt kan worden zonder het stadszicht te veranderen.

Recreatiepark Zeebad Breskens

Op recreatiepark Zeebad worden 164 nieuwe vakantiewoningen gebouwd. De woningen worden volledig gasloos ontwikkeld en voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. Om de beleving van de omgeving te versterken worden de pv-panelen geïntegreerd in het dak.