Skip to main content

De voordelen van zonnepanelen

Over tien jaar moet de CO₂-uitstoot met maar liefst vijftig procent gereduceerd zijn. Met zonnepanelen wekt u als ondernemer uw eigen, schone energie op. Wij zijn specialist in duurzame energieoplossingen en helpen u graag om uw bedrijf klaar te maken voor een schone toekomst.

Een slimme investering

Wij denken mee in oplossingen voor industriële panden waarbij complexe klimatologische omstandigheden zorgen voor een hogere winst op het energieverbruik. Met duurzame zonnepanelen –bijvoorbeeld op het dak van het Muziekgebouw aan het IJ- is de CO₂-uitstoot gehalveerd. Ook uw bedrijfspand maken we graag klaar voor een schonere toekomst.

Kostenbesparing

U bespaart direct op uw kosten met de overstap op zonne-energie

Duurzaam ondernemen

Verminder CO₂-uitstoot en creëer zelf schone energie

Subsidie aanvragen

Wij helpen met de aanvraag van een subsidieregeling

Wij zijn uw partner voor schone energie

zonnepanelen muziekgebouw amsterdam

Muziekgebouw aan 't IJ

Muziekgebouw aan ’t IJ en het BIMHUIS hebben 964 zonnepanelen op het dak laten installeren waarmee jaarlijks 270.000 kWh stroom opgewekt wordt. Dit staat ongeveer gelijk aan het energieverbruik van 77 huishoudens. De verankering van de zonnepanelen had nog wel wat voeten in de aarde. Ze liggen op het dak zonder ballast. Des te meer zonnepanelen kon het dak dragen. Maar omdat de wind hier vrij spel heeft, moesten ze wel bestand zijn tegen stormachtig weer. En dat zijn ze.
Het Muziekgebouw bespaart inmiddels 15 procent op de totale energienota. 

beste zonnepanelen

Industriële panden

Wij zijn gespecialiseerd in oplossingen voor industriële panden waarbij complexe klimatologische omstandigheden zorgen voor een hogere winst op het energieverbruik. Een meubelfabriek in het zuiden van het land hebben we voorzien van een duurzame installatie met een hoogwaardig Nederlands product. Daar hebben we 96.000 kWp geïnstalleerd. Daarmee is de stap naar duurzaamheid weer fors dichterbij gekomen! 

 

zakelijke zonnepanelen

Duurzaamheid in het onderwijs


Op het dak van een scholengemeenschap in Amsterdam Buitenveldert hebben we een installatie met 470 zonnepanelen verzorgd om zelf elektriciteit op te wekken. De school heeft ook een subsidie gekregen die voorziet in een extra vergoeding op elke zelf opgewekte kWh, waarmee de investering sneller kan worden terugverdiend. De zonnepanelen zijn goed voor 139.000 kWp.

 

Recente projecten

Terraced Tower Rotterdam

Aan de Maas in Rotterdam ontstaat langzaam The Terraced Tower die in het eerste kwartaal van 2021 wordt opgeleverd. Een complex gebouw van 113 meter hoog, waarin 334 appartementen komen. De bovenkant van de toren gaat energy@theoffice verrijken met zonnepanelen die op een unieke en bijzondere manier gemonteerd worden.

Ballastvrije en STORMVASTE OPLOSSING

Op 113 meter hoog kun je je voorstellen dat er sprake is van extreme windinvloed. Om er zeker van te zijn dat de zonnepanelen tegen de stormachtige wind bestand zijn, zal de installatie verankert worden aan de dakconstructie. De zonnepanelen worden met een stormvast en ballastvrije montagesysteem gemonteerd. Het compleet op maat gemaakte montagesysteem zorgt ervoor dat er nog meer zonnepanelen geplaatst kunnen worden.

BEWEZEN OPLOSSING

energy@theoffice heeft veel ervaring met projecten op hoogte waarbij ze zelfs garantie geven op het complete systeem. Dit is mogelijk omdat ieder project compleet wordt doorgerekend op basis van specifieke details zoals windzone, terreincategorie, maximale wind- en sneeuwlast, type dakconstructie, isolatiedikte en isolatiesoort. Met deze informatie is exact te bepalen hoeveel en waar dakankers nodig zijn om een stormvaste installatie te kunnen garanderen.

MUZIEKGEBOUW AAN 'T IJ

Muziekgebouw aan ’t IJ en het BIMHUIS hebben door Energy@theoffice 964 zonnepanelen op het dak laten installeren waarmee jaarlijks 270.000 kWh stroom opgewekt wordt. Dit staat ongeveer gelijk aan het energieverbruik van 77 huishoudens. De verankering van de zonnepanelen had nog wel wat voeten in de aarde. Ze liggen op het dak zonder ballast. Des te meer zonnepanelen kon het dak dragen. Maar omdat de wind hier vrij spel heeft, moesten ze wel bestand zijn tegen stormachtig weer. We hebben zonnepanelen van Nederlands fabrikaat gebruikt en ballastvrij gemonteerd. Het Muziekgebouw bespaart inmiddels 15 procent op de totale energienota.

 

ROYAL VAN LENT AMSTERDAM

Wordt voorzien van maar liefst drieduizend zonnepanelen. Een compleet ballastvrije installatie die al snel een 950.000 kWu op jaarbasis oplevert, dit staat gelijk aan het energiverbruik van 966 gezinnen. Vanwege de hoogte (32 meter) en windomstandigheden een complexe uitvoering.  

HOURGLASS AMSTERDAM

Op de Amsterdamse Zuidas hebben we op het dak van Hourglass een zonnepaneleninstallatie met 400 panelen gerealiseerd. Het dak wordt maximaal benut door PV-cellen voor de opwekking van duurzame elektriciteit. LED verlichting, aanwezigheidsdetectie en daglichtregeling zorgen daarbij ook voor verdere reductie van het energieverbruik. Van het verwachtte energieverbruik in het gebouw van 20 kWh/m², wordt 2 kWh/m² door de zonnepanelen geleverd.

high park arnhem zonnepanelen
HIGH PARK ARNHEM

De trots van Arnhem, Het imposante voormalige girokantoor is een creatie van het internationaal bekende architectenbureau Broekbakema. Hun werk behoort nog steeds tot de top van de Nederlandse architectuur. Nu krijgt het gebouw een succesvol tweede leven als een appartementencomplex waar de stad wederom trots op mag zijn. De energievoorziening van High Park wordt duurzaam en toekomstbestendig.Energy@the office verzorgt de zonnepanelen installatie. Hiermee wordt voorzien in een groot deel van de elektriciteit.

Zalmhaven

Energy@the office voorziet De Zalmhaven van zonnepanelen. Met een hoogte van 215 meter omvat De Zalmhaven de hoogste wolkenkrabber van de Benelux, uitkijkend over de Maas en het Museumpark, oog in oog met de Erasmusbrug. De twee aangrenzende woontorens verbinden deze, als een visuele trap, met het lager gelegen Scheepvaartkwartier en volmaken het sierlijke ontwerp.

high park arnhem zonnepanelen
MSD

MSD heeft zichzelf concrete doelstellingen opgelegd om te verduurzamen. Zo streeft MSD ernaar om 40% minder CO2 uit te stoten in 2025 ten opzichte van 2015. Energy@the office helpt hierbij door zonnepanelen te plaatsen op de het dak en aan de gevel van de nieuwe productiehal in Oss.

Revalidatiecentrum Opella

Het nieuwe revalidatiecentrum in Opella kenmerkt zich door zijn compacte hoofdvorm. Door deze vorm past het gebouw mooi in het rijke park. Op dit project is een slimme bouwtechniek toegepast:duurzaam, flexibel en snel. Energy@the office heeft het pand voorzien van zonnepanelen.

Hof van Parkrijk Waddinxveen

In Hof van Parkrijk gaan markante architectuur en energieneutraal wonen hand in hand. Mooie woningen, optimaal duurzaam, voorzien van een bodemwarmtepomp én zonnepanelen geïntegreerd in het dak. In het Hof van Parkrijk komen stijl en energiebesparing van nieuwbouw samen.

Laakse tuinen Amersfoort

In Laakse Tuinen wordt zonder gasaansluiting gebouwd. Dit draagt bij aan de doelstelling van Amersfoort om in 2030 een CO2-neutrale stad te zijn. Door zoveel mogelijk energie op te wekken met zonnepanelen wordt CO²-uitstoot gereduceerd. Daarmee is Laakse Tuinen op een duurzame toekomst voorbereid.

Snelliusschool Dudok

Een van Dudoks meest markante schoolgebouwen in Hilversum is de Snelliusschool. Het gebouw wordt door velen gezien als een van de hoogtepunten uit zijn hele oeuvre. Energy@the office heeft samen met de gemeente gekeken hoe dit gebouw verduurzaamt kan worden zonder het stadszicht te veranderen.

Recreatiepark Zeebad Breskens

Op recreatiepark Zeebad worden 164 nieuwe vakantiewoningen gebouwd. De woningen worden volledig gasloos ontwikkeld en voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen. Om de beleving van de omgeving te versterken worden de pv-panelen geïntegreerd in het dak.

Meer dan alleen schone energie

  • Advies over- en installatie van alternatieve en duurzame energieinstallaties;
  • Speciale installaties in landschapsarchitecteuur en industriële toepassingen;
  • Duurzame energieoplossingen geïntegreerd in bestaande of nieuwe architectuur.

Neem gerust contact op

Ook als u over andere oplossingen wilt praten, zoals bijvoorbeeld LED-verlichting, heat pipes of zonnewagens.

  • Tel: +31 (0) 6 30 774 206
    (Kees Nielen)
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Subsidie aanvragen

Investeren in zakelijke zonnepanelen wordt een stuk aantrekkelijker door de beschikbaarheid van subsidies. De overheid geeft deze subsidies zodat de klimaatdoelstellingen beter gehaald kunnen worden. Er zijn verschillende mogelijkheden om hier gebruik van te maken. Wij helpen u van A tot Z met de aanvraag.

Heeft u vragen?

Met een voorliefde voor techniek, innovatie en architectuur, zijn wij een team van specialisten boordevol know-how over de energiemarkt. Zowel voor de
zakelijke, als voor de particuliere markt. Over elke vorm van duurzame
energietoepassingen gaan we graag in gesprek.